Kérek mindenkit aki szeret énekelni, hogy jöjjön kedden

Bocsánat, hogy megint írásra szántam el magam.
Hiába jeleztem legutóbb, hogy kérek mindenkit aki szeret énekelni, hogy jöjjön kedden vagy olyankor amikor még nincsenek sokan.
Mivel semmi foganatja nem volt, így még egy kísérletet teszek, hogy szakmailag megpróbálom megmagyarázni, mi a nehézség ebben.
Nagyon rossz látvány, ha a többi vendég előtt két három nekifutásra sem tudják jól elkezdeni a dalt (amit nyugodt körülmények között öt perc alatt ki lehetne találni). Állandóan kritikát kapok (és jogosan) hogy “nem azért jöttem hogy mások énekeljenek, Gabi bácsit szeretném hallgatni”
/Más kérdés hogy utána aki ezt elmondta, legtöbbször már kéri is a mikrofont és a saját hangja természetesen nem zavarja./ A többi vendég pedig, nekem reklamál, vagy ami rosszabb elmegy.
Kérek mindenkit nyomatékosan: egy- egy dalt elénekelni /ha már előtte tudom hogy milyen hangnemben énekel,/ az belefér a többi vendég ingerküszöbébe is. De hogy nem tudja az illető, hogy mit tud énekelni, nem tudja a szövegét, és ki kell csavarni a kezéből a mikrofont ez tényleg nem megy tovább. Nem tehetem meg hogy tönkretegyem az egyébként kellemes üzlet hangulatát és elüldözzem a vendégeket. Ez az én felelősségem.
(A harmadik házasságom idején (tizenhat évvel ezelőtt) felvettem az “ifjú házasok” kölcsönét svájci frankban, és még van belőle öt év fizetni valóm. Ezért sem tehetem meg, hogy vendéget veszítsek, mert ez az állásom elvesztését is jelentené.)
Kérem minden érdekelt szíves megértését, hogy kellemes hangulatban tölthessük az estéket. Szívesen segítek keddenként vagy kora estéken beállítani egy két számot, de a fentieket én nagyon komolyan betartom a jövőben.
Szokták mondani hogy ” van az a pénz..” Értsék meg,hogy “nincs az a pénz” ami ettől eltérítene.
Végül: Komolyan elfáradok reggelre, /hiába nem vagyok már húsz éves,/ este beülök tízkor és megállás nélkül minden idegszálammal a vendégre figyelve, igyekszem a lehető legjobb hangulatot csinálni.
Nem a zenélésben fáradok el, hanem annak az egyensúly megtartásában, hogy mindenki kedvére tegyek.