Kicsit összegezem a héten történteket

Kicsit összegezem a héten történteket. Most mielőtt megkérditek, hogy panaszkodom, vagy dicsekszem, magamtól elmondom, hogy egyik sem, csak a tényeket ecsetelem.
Szeptemberi nyitás óta, valami furcsa helyzet alakult ki, mivel megnövekedett a vendégek száma és nem a törzsvendégek jönnek többször, hanem új vendégek vannak sokan, sokféle elvárással.
A furcsa helyzetet azért érzem, mert aki már járt hozzánk korábban, tehát ismer engem a repertoárt is nagyjából, az már teljesen másképpen fogadja azt a “produkciót” amit hallhat tőlem.
Aki először van, az már a belépésnél kicsit zavarban érzi magát, mivel úgy érzi, hogy visszakerült a múltba, szülei szórakozóhelyére
/Ezt elmondta egy vendég hölgy az első este után/ Ebben van igazság mert mi nem vagyunk diszkó effektekkel felszerelve és az egész miliő is teljesen más.
Másik furcsaság, hogy van egy jó pár zongorista, különböző szórakozó helyeken. Aki eddig csak ott volt és csak azt a repertoárt ismeri az nyilván tőlem is azt, és úgy várja. De tudjuk, hogy ez lehetetlen, és nem is szeretnék soha senkinek a másolata lenni. Így meg kell oldanom, hogy lekössem a figyelmét annyira, hogy meghallja azt amit én csinálok. Ha eltudom érni, hogy “átkonvertáljam” és észre vetessem magam, akkor legközelebb már sokkal könnyebb dolgom lesz.
Nehéz elhitetnem, hogy a “pörgős” az nem csak a már halálosan elcsépelt és unalomig ismételt “roma” dalok közül az az öt hat amit kérnek.
Ha sikerül behelyettesítenem a kért dalt egy számukra ismeretlen de azonos ritmusú dallal, akkor előbb utóbb ráéreznek és megszeretik.
A másik problémám, hogy azok a vendégek akik szinte minden héten nálunk vannak, azoknak, hogy mondhatná Imre(bácsi) hogy nincs hely? Illetve megmondja de ők bejönnek és állnak.De ha valami tele van akkor az állók se férnek már be, és ilyenkor állnak elém a vendégek, aminek következtében -mivel alacsony vagyok és nincs dobogó sem- így “eltűnök” Ami nem nagyon nagy baj, csak múltkor láttam hogy egy hölgy, áttöri magát az embereken és mikor hozzám ért kérdeztem, hogy van valami kedvenc száma azt szeretné kérni? A válasza: nem, csak kíváncsi voltam, hogy ki énekel és zongorázik, mert még nem voltam itt.
A lényeg azért az, hogy aki eljön az úgy menjen el, hogy jól érezte magát, és jöjjön legközelebb is még akkor is ha időnként nagyon sokan vagyunk.