Visszatérők

Érezhetően egyre többen visszatalálnak a régi vendégeink! Nagyon nagy öröm, hogy újak is már “visszatérők”-ként jelentkeznek, ami azt jelenti, hogy jól érezték magukat.
Az elmúlt hét ismét bővelkedett érdekes és szerintem nagyon jó hangulatú eseményekkel. Az új tulajdonosok színesíteni kívánják a programot ezért vendég művészt hívtak. Popper Péter zeneszerző zongorista szép műsort adott, sikerrel.
Érdekes volt “vendégként” hallgatni a zenét ott ahol én szoktam muzsikálni. Nem könnyű egy ilyen program után beülni és folytatni a zenélést. A héten jöttek születésnaposok, borvacsoráról érkezők, színház után hangulatba jött szórakozni vágyók. Színészek előadás után “leengedni”, és a már megszokott énekelni vágyók. /Hiába kérem, hogy kedden jöjjenek gyakorolni, hogy beállítsuk a dalokat, hangnemeket, stb. ezt valahogy nem tudom elérni. Pedig sokkal jobban szól egy dal, ha az illetőnek a saját hangfekvéséhez igazodva az optimális kiválasztás megtörténik/
A profi énekesek gyönyörűen énekeltek, élmény volt hallgatni nekem is. Mindent összevetve: egyre jobb a hangulat és sokan jönnek “haza” a bárba.
Amikor kevesebben vannak akkor, könnyebben tudok egy-egy régebbi, már majdnem elfelejtett dalt játszani. Ezeket nagyon szeretem mert, a dalok szövege ugyan úgy aktuális ma is, mint régen volt. Örülök mikor fiatal vendéget érint meg egy dal, mert akkor talán könnyebben fennmarad, nem felejtődik el.